Irma Bjørnvik

Født 7. oktober 1924, Stavanger
Død 25. oktober 2018, Stavanger

Irma Bjørnvik

Et langt liv er over. Et liv som har inneholdt latter, glede, musikk, kreativitet, og mye kjærlighet. Det har vært tilværelsens solside. Det er få av oss som utelukkende har levd et liv på solsiden. Tunge tak kan bæres om livet inneholder flest gode dager. For Irma ble tilværelsen tung å bære i perioder. Hun mistet en sønn, og senere også sin ektemann. I førtiårsalderen fikk hun en sykdom som mange år senere resulterte i tap av hørsel. For en sosial person som Irma, ble det vanskelig å delta i samtaler med venner og familie. Hun strevde med å akseptere sin skjebne.

Hele livet var Irma en kreativ person. Hun var utdannet skreddermester, og jobbet i yngre dager sammen med sin bror, Marton, som også var skreddermester. Etter at hun giftet seg med sin Rolf, som hadde vært i Little Norway som flyinstruktør under krigen, fikk hun etterhvert tre barn. Først Ivar, så Erik og til slutt Marit. Det ble mange fine år på forskjellige steder i Norge ettersom Rolf ble beordret til forskjellige flybaser i landet som en del av sin karriere i flyvåpenet. Til tross for flyttingen var det en lykkelig tid for familien, der sterke bånd ble knyttet. Familien slo seg deretter ned for godt i Sandnes. I disse økonomisk trange tider kom skredderferdighetene godt med og hele familien nøt godt av hennes kreative kunnskaper. Hun var en omsorgsfull og interessert mor, som hadde eneansvar for å følge opp barna mens Rolf var på lengre utenlandsreiser som etteretningsoffiser. Familien hadde stor glede av sitt sommerparadis, ”Bardolino” ved Lyngdal. Her var det hyppige besøk av venner og etter hvert også av svigerbarn. Alle husker de overdådige krabbemåltidene på et sjøpyntet festbord med rikelig godt drikke til.

Senere fikk hun fem barnebarn som hun var glad i å være sammen med. Gode venninner fra Sandnes- tiden i klubben ”Ambassaden” satte hun høyt og hadde mye hygge sammen med.

Etter fylte 80 år begynte Irmas helse å skrante, og hun kom på sykehjem hvor hun døde 25. oktober 2018, litt over 14 dager etter sin 94 års dag.

Vi sitter igjen med mange gode minner om Irma. Små erindringsøyeblikk fra livet som viser seg som bilder og stemninger i vårt indre, og som gjør at vi føler oss rikere som har kjent henne. Takk for alle gode stunder sammen med deg!

Minneord

Minneord Skriv noen ord til minne..


Se alle hilsener Skriv et minneord

Informasjon om seremonien

Adresse til begravelsesseremonien
Eiganes kapell,Alexander Kiellands gate 9,4009,Stavanger

Bestill blomster

Bestill blomster til seremonien eller til familien til minne om Irma

Bestill blomster

Tenn et lys

Liss Bjørnvik
06-11-2018 

Anders bjørnvik
31-10-2018 

Herman Gaudernack
29-10-2018 

Skriv inn teksten du ser i bildet under skjemaet.
Tekst i bildet
OppdaterNy kode
   Hør koden

Vis alle tente lys

Følg Irmas minneside